Ontdek dit architectonische reservaat aan de Zaan waarin de Zaanse houtbouw centraal staat. Deze geweldige dagtocht vertrekt vanaf Leiderdorp. We varen over de Kagerplassen richting de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder naar De Nieuwe Meer. Via de sluis komen we op de Kostverlorenvaart. We varen dwars door Amsterdam naar het IJ. Vanaf hier stomen we op richting zijkanaal G onderweg aanschouwd u het indrukwekkende Port of Amsterdam, de tweede havenstad van Nederland. Varen over het Zijkanaal G passeren we het pittoreske Zaandam.

Na de schutting in de Wilhelminasluis varen we over de Zaan richting de Zaanse Schans. Onderweg op de Zaan heeft u uitzicht of ’s wereld oudste industriegebied prachtige oude pakhuizen en oude fabrieken wisselen elkaar af. Wij arriveren circa 16.00 op de Zaanse Schans, de kapitein meert het schip af waarna u de Zaanse Schans op eigen gelegenheid kunt gaan ontdekken.

Omstreeks 19.00 staat er een comfortabele touringcar klaar die u weer terug vervoert naar de opstaplocatie in Leiderdorp aan de Zijldijk, waar u afhankelijk van de verkeersdrukte om 20.00 zult arriveren. Kortom, een geweldige dag uit!

Let op: Op 7 juli en 18 agustus wordt u per luxe touringcar vanaf Leiderdorp naar de Zaanse schans vervoerd. Op deze dagen wordt de route andersom gevaren en zult u per boot in Leiderdorp arriveren omstreeks 20.00.

Tijdens de vaart geniet u van een kopje koffie met wat lekkers, een uitgebreid buffet van de chef, en een goede broodmaaltijd met soep en een snack, tussendoor geniet u nog van een lekkere hartige verrassing die bij het moment past, kortom weer een heerlijke verwen invulling.

Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.
Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...