Laat u verrassen door dit unieke rivierenlandschap in de Randstad!

Na het inschepen gaan de trossen los. U wordt door de bemanning hartelijk verwelkomd met koffie en gebak. Wij bevaren op deze dagtocht zes zeer uiteenlopende rivieren in het Rijn- en Amstelland. Hierdoor wisselen prachtige landschappen en unieke vergezichten elkaar steeds af.

Via de Kagerplassen, een typisch Hollands plassengebied midden in het Groene Hart varen wij naar Oude Wetering. Daar draaien wij de eerste rivier op, de Drecht. Dit riviertje leidt ons door de achtertuin van de regio Kaag en Braassem. Via het Tolhuissluizencomplex komen wij op de bochtige rivier de Amstel, alwaar u een mooi uitzicht heeft over het Amstelland.

Bij de tweesprong in de Amstel ter hoogte van Uithoorn vervolgen wij onze weg op de Kromme Mijdrecht. Dit gebied representeert het typische Hollandse veenlandschap. U vaart voortdurend boven het maaiveld. Dit levert verrassende vergezichten op. Terwijl u geniet van het moois om u heen serveren wij een uitgebreid lunchbuffet van de chef. Via de Woerdense Verlaatsluis gaat de Kromme Mijdrecht over in de Grecht. Langs dit schilderachtige boezemriviertje staan hoge rietkragen. Bij een doorkijkmoment is het uitzicht daarom steeds weer een verrassing. Bijzonder is hier ook het laagveen van de Nieuwkoopse Plassen, waar we vlak langs varen.

Bij Woerden draaien wij de Oude Rijn op richting Bodegraven, Alphen aan de Rijn en Leiderdorp. Steden, oude- en nieuwe industrie en polders trekken nu aan ons voorbij. De Oude Rijn is in 2021 Unesco werelderfgoed geworden. Het was vroeger de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Bij Leiderdorp draaien wij de rivier de Zijl op. Deze korte verbindingsrivier van Leiden naar de Kaag leidt ons weer terug naar huis. U bent een fantastische ervaring rijker!

Naast de inbegrepen verzorging is tevens een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.

Bij onvoldoende aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om de vaartocht te annuleren of te verplaatsen. Bij annuleren ontvangt u een tegoedcode.

Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...