Ervaar de unieke diversiteit van het Rijn- en Amstelland! Wij bevaren op deze dagtocht zes zeer uiteenlopende rivieren.

U wordt door de bemanning hartelijk verwelkomd met koffie en gebak. Na het inschepen gaan de trossen los.

Laat u verassen door dit unieke rivierenlandschap in de randstad!

Via de Kagerplassen varen wij naar Oude Wetering. Aldaar draaien wij de Drecht op. Dit riviertje leidt ons door de achtertuin van de regio Kaag en Braassem. Via het Tolhuissluizencomplex komen wij op de rivier de Amstel alwaar u een mooi uitzicht heeft over het landschappelijk fraaie Amstelland.

Ter hoogte van Uithoorn vervolgen wij onze weg op de rivier Kromme Mijdrecht, een typische representatie van het typische Hollandse veenlandschap. U vaart veelal boven het maaiveld. Dit levert verrassende vergezichten op. Terwijl u geniet van het moois om u heen serveren wij een uitgebreid lunchbuffet van de chef.

Via de Woerdense Verlaatsluis gaat de Kromme Mijdrecht over in de Grecht. Langs dit schilderachtige boezemriviertje staan vaak hoge rietkragen. Bij een doorkijkmoment is het uitzicht daarom steeds weer een verassing.,

Bij Woerden draaien wij de Oude Rijn op richting Leiderdorp. Steden, industrie en polders trekken nu aan ons voorbij. De Oude Rijn staat bekend als Limesgebied. Het was vroeger de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Bij Leiden draaien wij de rivier de Zijl op die ons weer terug naar huis leidt.

Deze vaartocht wordt i.v.m. de afmetingen van het vaarwater met een laag schip gevaren. Hierbij heeft u de mogelijkheid om op het achterdek buiten te zitten. Er is geen bovendek!
Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...