Een mooie vaartocht over de Kagerplassen. Een uitgestrekt plassengebied in het Groene Hart dat zich kenmerkt door ondiepe plassen en eilanden. De eilanden zijn polders en worden nog steeds bemaald door 18 in bedrijf zijnde en gerestaureerde poldermolens. De meeste van deze molens ziet u gedurende de vaartocht. Kortom: Holland ten voeten uit!

De kapitein informeert u gedurende de vaart over alle bezienswaardigheden en bij mooi weer geniet u uiteraard ook aan ’t dek alwaar u een weids uitzicht heeft over de omgeving.

Maak uw dag compleet en combineer deze rondvaart met een bezoek aan de dahliashowtuin bij De Tulperij. U kunt hier genieten van meer dan 600 verschillende soorten dahlia’s in de showtuin. Deze dahlia’s zijn geleverd door 20 verschillende dahlia kwekers uit de Bollenstreek. Tussen de bloeiende dahlia's staan is voor velen een onvergetelijke belevenis.

U kunt met uw combiticket, op eigen gelegenheid, De Dahlia Showtuin (Lisse) bezoeken. Daar krijgt u op vertoon van uw ticket een rondleiding.

Let op: rondleidingen bij De Tulperij (Dahliashowtuin) worden alleen gegeven om 10.30 uur en 14.15 uur in het Nederlands. Dit geeft u genoeg tijd om van onze afvaartlocatie naar de Tulperij te rijden of een bezoek aan De Tulperij ervoor te plannen.

Tijdens de rondleiding wordt u meegenomen in het groeiproces van de excentrieke, eigenwijze dahlia bloemen. Daan en Anja, de bollenkwekers vertellen tijdens de excursie over het groeiproces van de bollen en knollen en de bloei van de fascinerende tulpen in het voorjaar voorjaar en de dahlia in het najaar. Tijdens de excursie krijgt u tijd om foto’s te maken en kunt u na de rondleiding nog heerlijk rondlopen en genieten van alle bloemenpracht. U kunt uw beleving mee naar huis nemen door in de pluktuin bloemen te plukken tegen een vergoeding.

Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.

LET OP! OPENINGSTIJDEN DAHLIATUIN:

Van 10 augustus t/m 3 oktober 2021.
Op maandag gesloten.

Adresgegevens Tulperij (Dahlia Showtuin):
Oude Herenweg 16B
2215 RZ Voorhout
M. +31 6 – 42 23 32 91 (Anja)
M. +31 6 – 53 11 43 91 (Daan)
E. info@detulperij.nlLoading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...