Een mooie vaartocht over de Kagerplassen: Een uitgestrekt plassengebied in het Groene Hart dat zich kenmerkt door open water en poldereilanden. De eilanden worden nog steeds bemaald door 18 in bedrijf zijnde en gerestaureerde poldermolens. De meeste van deze molens ziet u gedurende de vaartocht. Kortom: Holland ten voeten uit!

De kapitein informeert u gedurende de vaart over alle bezienswaardigheden en bij mooi weer geniet u uiteraard ook aan ’t dek alwaar u een weids uitzicht heeft over de omgeving.

Maak uw dag compleet en combineer deze rondvaart met een bezoek aan de dahliashowtuin bij De Tulperij. U kunt hier tussen meer dan 650 verschillende soorten dahlia’s wandelen in de showtuin. Deze dahlia’s zijn geleverd door 20 verschillende dahliakwekers uit de Bollenstreek. Tussen de bloeiende dahlia's staan is voor velen een onvergetelijke belevenis.


U kunt met uw combiticket, op eigen gelegenheid en met eigen vervoer, de Dahlia Showtuin in Voorhout bezoeken. Daar krijgt u op vertoon van uw ticket een rondleiding. Tijdens de rondleiding wordt u meegenomen in het groeiproces van de excentrieke, eigenwijze dahliabloemen. Daan en Anja, de bollenkwekers vertellen tijdens de excursie over het groeiproces van de bollen en knollen, en over de bloei van de fascinerende tulpen (voorjaar) en de dahlia (najaar). U heeft alle tijd om foto’s te maken. Tegen een kleine vergoeding kunt u zelfgeplukte dahlia’s mee naar huis nemen uit de pluktuin .

Let op: rondleidingen bij De Tulperij (Dahliashowtuin) worden alleen gegeven om 11:00 uur en 14.15 uur in het Nederlands. Dit geeft u genoeg tijd om van onze afvaartlocaties naar de Tulperij te rijden en een bezoek aan De Tulperij te plannen.

Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.
Bij onvoldoende aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om de vaartocht te annuleren of te verplaatsen. Bij annuleren ontvangt u een tegoedcode.

LET OP! OPENINGSTIJDEN DAHLIATUIN:

Van 13 augustus t/m 16 oktober 2022.
Op maandag gesloten.Di tm zo 9.30-17.00 uur

Adresgegevens Tulperij (Dahlia Showtuin):
Oude Herenweg 16B
2215 RZ Voorhout
M. +31 6 – 42 23 32 91 (Anja)
M. +31 6 – 53 11 43 91 (Daan)
E. info@detulperij.nlLoading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...