Vaar mee met de meest gevarieerde vaartocht in het Groene Hart! Na het inschepen vertrekt het schip vanuit Katwijk aan Zee, een traditionele vissersplaats aan de Noordzee. Het eerste stuk van de vaartocht gaat stroomopwaarts over de Oude Rijn. Deze loop van de rivier en de nabije omgeving zijn sinds 2021 Unesco werelderfgoed. Het was namelijk ooit de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk, ook bekend onder de naam ‘Limes’. Op de Oude Rijn passeren we dorpen zoals Rijnsburg en Valkenburg. Ook varen we langs de rand van de oudhollandse lakenstad Leiden.

Bij Alphen aan de Rijn verlaten we de voormalige Limes en koersen we via het pittoreske Woubrugge richting het grote Braassemermeer. Deze Hollandse plas is zeer geliefd bij watersporters. Tijdens de oversteek ziet u aan de horizon Roelofarendsveen en Rijnsaterwoude.

Via Oude Wetering komen we op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Omdat we boven het maaiveld varen, kijken we zo de polder in. Wat nu een typisch Nederlands landschap is, dat was ooit het woeste water van het Haarlemmermeer.

Het laatste stuk van de vaartocht voert ons over het Kagerplassengebied. Dit is het meest molenrijke gebied van Nederland. Maar liefst 18 in bedrijf zijnde historische poldermolens houden het landschap op- en rond de Kagerplassen droog. Het gebied is Holland ten voeten uit! Het is een waar eldorado voor watersporters en natuurliefhebbers. We verlaten de Kaag via het Oegstgeesterkanaal. Dit kanaal voert ons weer terug naar Katwijk.

Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.

Deze vaartocht wordt uitgevoerd met schip met bovendek.

Bij onvoldoende aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om de vaartocht te annuleren of te verplaatsen. Bij annuleren ontvangt u een tegoedcode.

Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...