U vertrekt vanuit Katwijk aan Zee, een voormalig vissersdorp dat van oorsprong deel uitmaakte van het Romeinse rijk. Vanuit Katwijk aan Zee vaart u met één van onze luxe schepen via een stukje van de Limesroute, Oegstgeest, Rijnsburg en Warmond richting de Kagerplassen. De Kagerplassen is een stelsel van veenplassen met vele eilanden, midden in het Groene Hart. De eilanden zijn polders die nog steeds bemaald worden door 18, in bedrijf zijnde en gerestaureerde poldermolens. De meeste van deze molens ziet u gedurende de vaartocht. Kortom: Holland ten voeten uit!

Het grootste eiland van het plassengebied is het eiland Kaag, met ongeveer 475 vaste bewoners. Tijdens deze tocht bezoekt u dit eiland. Er is hier natuurlijk veel plezier te beleven aan de watersport. Het eiland Kaag heeft verschillende horecagelegenheden en bij de plaatselijke boerderij kunt u heerlijke streekproducten kopen. De bekende scheepswerf Royal van Lent is op het eiland gevestigd.

Een wandeling, op het Kaageiland, onder begeleiding van een gids is een aanrader.

De wandeling met gids dient u vooraf (per e-mail aan info@rederijvanhulst.nl) te boeken en is mogelijk vanaf 15 personen.

Een Bezoek aan het Kaageiland is helaas niet geschikt voor rolstoelgebonden passagiers.

Opstaplocatie: Katwijk, t.h.v. Prins Hendrikkade 42 (Zwaaikom).
Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...