Een vleugel, twee pianisten: donderdagavond 13 augustus staat in het teken van 4-handig pianospektakel op de River Queen!

Geniet tijdens een 2,5 uur durende vaartocht van een prachtig pianospel, terwijl u over de uitgestrekte Kagerplassen vaart en langzaam de zon ziet ondergaan. Een unieke en romantische beleving die u niet mag missen!

Marc van der Marel en Marquis Bieshaar vormen sinds enkele jaren een pianoduo dat zich richt op zowel het romantische alsook het vroegmoderne pianorepertoire. In een programma waarin beide pianisten het afwisselend solo en quatre-mains tegen elkaar opnemen, nemen zij u o.a. mee naar het Tsjechië van Antonin Dvořák en het Frankrijk van Claude Debussy. Ook volgt – van eigen bodem – een opmerkelijk goed, maar nauwelijks gespeeld stuk voor piano vierhandig: Divertimento van Leo Smit. Een intrigerend werk waarin talloze invloeden van tijdgenoten doorklinken. Naast solowerken van Bach, Chopin en Chaminade wordt het concert afgesloten met twee vierhandige werken van de componist die lange tijd als dé virtuoos en vernieuwer op de piano gold: Franz Liszt. Kortom, pure romantiek voor vier handen!

Marc van der Marel kwam van jongs af aan door zijn vader, die organist was, in aanraking met het orgel. Op de muziekschool in Katwijk begon hij op elfjarige leeftijd met orgellessen bij Jo Koonen. Op zijn vijftiende maakte hij de overstap naar piano. In 2003 en 2005 won Marc de eerste prijs tijdens het Klassiek Muziekconcours van het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden. Marc was eveneens prijswinnaar tijdens het Charlois muziekconcours in Rotterdam (2008), de muziekwedstrijd in Huizen (2009) en de muziekmarathon in Maartensdijk (2009, 2010). Verder nam hij als solist deel aan de Rotterdamse Pianodriedaagse waar hij in de finale met een meerderheid van de stemmen de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

Marquis Bieshaar begon op negenjarige leeftijd met pianospelen. Hij kreeg vanaf dat moment les van Mattheus Smits. In 2007 studeerde hij af aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek. Marquis behaalde als een van de laatste daar zijn staatsexamen. Marquis Bieshaar geeft regelmatig concerten als solist en samen met orkesten. Zo gaf hij een optreden in het Zaantheater met het Promenade Orkest onder leiding van Bas Pollard.

Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.

Prijs: € 59,50 (inclusief één consumptie)
Afvaart: 20.15 (inschepen vanaf 19.45)

Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...