Het 3 oktoberfeest (ook wel Leidens ontzet) is een feest in Leiden dat sinds 1886 jaarlijks op 3 oktober wordt gehouden. Op die dag wordt dan de verjaardag van het Beleg van Leiden in 1573-74 gevierd en vooral de daarop volgende bevrijding van de Spanjaarden. Daarnaast werd ter ere hiervan de eerste universiteit in Nederland (de Universiteit Leiden) gesticht door Willem van Oranje

Dit jaar zullen de festiviteiten rondom 3 oktober in aangepaste vorm, vanwege COVID-19, plaatsvinden en wil Rederij van Hulst hieraan bijdragen.

Geen rondje over de kermis, niet samen dansen op de Nieuwe Rijn: een jaar zonder traditionele 3 Oktoberviering kunnen we ons niet voorstellen.

Speciaal voor iedere Leidenaar en bezoekers van dit jaarlijkse feest, pakt Rederij van Hulst uit en wordt een speciale ‘3 oktober vaart’ georganiseerd. Een heerlijke tocht over de Kagerplassen met uiteraard traditionele haring en wittebrood.

Tijdens de vaart is er een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.

Bij onvoldoende aanmeldingen of aanpassing van de COVID-19 maatregelen, kan een rondvaart geannuleerd worden. U wordt hiervan vroegtijdig op de hoogte gebracht en ontvangt een voucher, welke ingewisseld kan worden op elke andere rondvaart/dagtocht uit het programma van Rederij van Hulst.

Deze vaartocht is opgezet met het oog op de 1,5 meter samenleving. Rederij van Hulst heeft haar schepen hiertoe ruimtelijk ingericht en passende voorzorgsmaatregelen getroffen. Op die wijze is een veilig verblijf aan boord gegarandeerd.

Voorafgaand aan het inschepen dienen wij u, conform de gestelde richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM, enkele vragen te stellen om in te schatten of uw bezoek mogelijk gezondheidsrisico’s oplevert. Heeft u klachten? Blijf dan thuis. U kunt uw boeking omzetten naar een andere datum.

Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...