Terugblik op dagtocht Delft

30-08-2017

Graag laten wij tevreden gasten aan het woord om te vertellen over hun ervaringen met Rederij van Hulst. Vandaag vertelt Pascal Holthuis over zijn ervaringen tijdens de dagtocht richting het mooie Delft.

Op een mooie zonnige dag in augustus stap ik in Warmond aan boord bij Rederij van Hulst voor een dagtocht naar Delft. Het begint met een prettig ontvangst aan boord door vriendelijk en zeer enthousiast personeel. Het schip is prachtig. Mooi, schoon en goed onderhouden. Bovendien is er genoeg plek voor alle gasten om lekker plaats te nemen. Je merkt het haast niet wanneer de motor van het schip start, dit verloopt geruisloos. Eenmaal zittend op een lekker plekje, krijg ik een verse kop koffie en een heerlijk stuk appelgebak met slagroom. Wat een verwennerij! 

 

Hollandse molens

Onderweg komen we een heleboel bruggen tegen. Het schip is erg groot, dus het vergt puur vakmanschap om onder al deze bruggen door te varen zonder schade aan te richten. Er is veel te zien; prachtige natuur, mooie Hollandse molens en andere verrassingen. De kapitein roept het om wanneer er een bezienswaardigheid te zien is. Op deze manier mis ik niks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek aan Delft van 2,5 uur

Alle gasten worden onderweg voorzien van een knapperig broodje kroket, gevolgd door een lekkere kop soep met soepstengels. Aan lekkernijen is geen tekort! Uiteindelijk komt het schip aan in Delft en krijgen we allemaal 2,5 uur de tijd om Delft te voet te verkennen. Even de benen strekken, leuk!

 

De terugweg met broodjes en vers fruit

Iedereen is op tijd weer terug aan boord. Gedurende de terugweg krijgen alle gasten broodjes en vers fruit. Uiteindelijk zijn we om 21.00 uur pas weer terug in Warmond. We hebben enig oponthoud gehad doordat er een storing plaatsvond met het openen en sluiten van bruggen. Maar dat heeft de pret niet gedrukt. Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Met vriendelijke groet, Pascal holthuis

Terug